0
Winkelwagen
€ 0,00
Content pagina's / Header /

Andre van Duin in Ziekenhuis door Galblaas

AMSTERDAM - André van Duin, aanstaande donderdag 67, had zich afgelopen weekend anders voorgesteld. Hij zou gastheer zijn van een groots verjaardagsfeest in de Schreijerstoren in Amsterdam, dat hij en zijn man Martin samen voor zo’n honderd vrienden wilden geven. In plaats daarvan lag hij, alleen, in het ziekenhuis bij te komen van een galblaasinfectie! Daar werd de komiek afgelopen vrijdag in het diepste geheim geopereerd aan zijn galblaas. De op zich niet zo zware ingreep is goed gegaan en in de loop van zondag werd duidelijk dat hij waarschijnlijk vandaag alweer naar huis mag.

BRON: YOUTUBEAndré is nooit eerder in een ziekenhuis opgenomen geweest en vond het, volgens vrienden, al met al een prima ervaring die hem van veel pijn en oplopende koorts verloste: „Hij is best opgewekt en gelukkig duurt de opname maar een paar dagen.”

Wat de revuester wel erg vond, is dat hij zaterdag de crematie van een van zijn oudste vrienden, Piet Piller, miste waar hij zou speechen.

FOTO: YOUTUBE/IK BEN JOEP MELOEN
 

Overigens zitten hij en zijn productieteam bij Joop van den Endes Stage alweer vol plannen. Eerdaags moet Dré beslissen of hij een spontaan en wild idee van vorig jaar aandurft of niet. Hij trad toen op bij Holland Zingt Hazes in het Ziggo Dome waar André eerst zelfs nog een beetje tegenop had gezien omdat hij niet zo van mensenmassa’s houdt.


Eenmaal op het enorme podium voor zeventienduizend mensen had hij de smaak echter zo te pakken dat het plan ontstond om André daar dit najaar zelf een paar avonden te laten optreden in zijn eigen, grootste show óóit! Zeventienduizend mensen, die tegelijk bulderen om zijn grappen moet voor hem en iedereen aanwezig heel bijzonder zijn…

 

Hij is best opgewekt en gelukkig duurt de opname maar een paar dagen.” (Vriend André van Duin)
De geestelijk vader van zoveel typetjes zou er zingen, gasten ontvangen en natuurlijk alter ego’s als Mijnheer Wijdbeens laten opdraven. Een enorm spektakel met groot orkest, geïnspireerd op de Dame Edna Experience. Cabaretier Najib Amhali maakte vorig jaar reeds duidelijk dat de Ziggo Dome prima geschikt is voor andere evenementen dan alleen knalharde popconcerten van Lady Gaga, Madonna, Pink en Usher. Hij verkocht de zaal al drie keer uit met zijn voor het theater bedoelde show Alles komt goed. Ook Barbra Streisand, Charles Aznavour en Michael Bublé kwamen er met aanzienlijk minder attributen en special effects dan alleen hun stem, prima tot hun recht.

 

Huismus

André van Duin was eerst buitengewoon enthousiast over deze super-revue, die hem bovendien lange tournees door het land zouden besparen. Zijn laatste show Ja hoor, daar is ie weer met Ron Brandsteder en Anne-Marie Jung speelde hij tot teleurstelling van veel theaters ook maar zo’n honderd keer. Voor de rasentertainer ongeveer het maximum omdat het eindeloos opnieuw spelen van dezelfde speeches hem na een tijdje gaat vervelen, en André bovendien een enorme huismus is die op winteravonden stiekem liever in zijn grachtenpand blijft dan weer af te reizen naar een schouwburg.
 

Niet dat het er na zijn rijke carrière nog heel erg toe doet; maar in één serie avonden en middagen optreden in Ziggo, zou hij net zoveel publiek kunnen trekken als tijdens een heel theaterseizoen toeren. En dat spreekt hem wel aan!
 

Toch maakte zijn aanvankelijke enthousiasme na verloop van tijd weer plaats voor twijfel bij hem, gevoed door onzekerheid of zijn vaste theaterpubliek wel naar zo’n enorme poptempel wil komen. Het moment om de knoop hierover door te hakken is nu ongeveer aangebroken. In zijn ziekenhuiskamer heeft de ’vrolijke patiënt’ over het hele avontuur lang kunnen nadenken en, hem kennende, vast inspiratie opgedaan voor een nieuwe ziekenhuissketch!

BRON: TELEGRAAF/EVERT SANTEGOEDS

Kaartje sturen !?

Wilt u André beterschap wensen in de vorm van
een beterschapkaart ?

Stuur deze dan (het liefst voor 22 februari) naar:

LACHMEEMETANDRE.COM
tav: Beterschap
POSTBUS 316
8600 AH SNEEK


En wij zorgen dat uw kaart(en) bij André terecht komt !Namens het hele team van www.lachmeemetandre.com wensen wij Andre uiteraard veel sterkte en beterschap met het herstel van de operatie !
Over ons

Lach Mee Met André Webshop
Postbus 316
8600 AH Sneek
Nederland

Website: http://www.lachmeemetandre.com
Mail: info@lachmeemetandre.com
 

Social Media

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop