0
Winkelwagen
€ 0,00
Dik Voormekaar - Het Eerste Jaar (Boek+CD)
Dik Voormekaar - Het Eerste Jaar (Boek+CD)

Het verhaal van het eerste jaar van het radioprogramma dat Andre van Duin en Ferry de Groot in 1973 maakten op Radio Noordzee; de "Dik Voormekaar Show", met nooit eerder gehoorde fragmenten, feiten en

€ 99,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Het verhaal van het eerste jaar van het radioprogramma dat Andre van Duin en Ferry de Groot in 1973 maakten op Radio Noordzee; de "Dik Voormekaar Show", met nooit eerder gehoorde fragmenten, feiten en anekdotes.

De Dik Voormekaar Show begint in januari 1973 op Radio Noordzee, onder de titel De abominabele Top 2000. Het eerste jaar is wat je noemt de kraamkamer van het legendarische programma. Typetjes als meneer de Groot, Ome Joop en Dik Voormekaar worden geboren. Daarnaast wordt alles en iedereen bespot: collega-artiesten, de commercials, en ook het radiostation zelf. De verhoudingen bekoelen dan ook snel, ondanks goede luistercijfers en een groeiende aanhang. In oktober 1973 worden Van Duin en De Groot van de zender gehaald.

Hoewel de masters van de begintijd van het programma lange tijd verloren werden gewaand, kregen journalisten Jelle Boonstra en Benno Roozen kopieen in handen van een medewerker die steeds een 'bandje had laten meelopen'. Met dit materiaal en na interviews met Andre van Duin en Ferry de Groot maakten ze een radio-documentaire over de totstandkoming van de Dik Voormekaar Show.

Met medewerking van Andre van Duin, Ferry de Groot en Ron Brandsteder (voice-over). Er is dankbaar gebruik gemaakt van uitgaven van het Nederlands Dik Voormekaar Genootschap, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Fonos, www.dikvoormekaarplaza.nl, de archieven van de NCRV Gids, de Volkskrant en NRC Handelsblad.

Jelle Boonstra (1957) is nieuwsdienstjournalist bij de Wegener dagbladen. Hij vindt dat iedereen recht heeft op een afwijking, jingles verzamelen is de zijne. Samen met Benno Roozen is hij voorman en oprichter van het Genootschap Radiojingles en -tunes en Jingleweb.
Benno Roozen (1959) is journalist voor radio en tv. Hij komt ooit graag in het bezit van een 24-sporen studio-band van zijn favoriete jingle-pakket: The Winning Score van TM. Samen met Jelle Boonstra is hij voorman en oprichter van het Genootschap Radiojingles en -tunes en Jingleweb. Zij schreven in 2007 ook al het veelgeprezen naslagwerk over radiovormgeving: Het Tunesboek. ook geven ze al jaren cd"s uit met jingles en radiotunes.

 

DIK VOORMEKAAR - HET EERSTE JAAR (BOEK + CD)

Over ons

Lach Mee Met André Webshop
Postbus 316
8600 AH Sneek
Nederland

Website: http://www.lachmeemetandre.com
Mail: info@lachmeemetandre.com
 

Social Media

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop